Menu Sluiten

Neen, de samenleving moet er niet anders uitzien na Corona!

Voor VolksLiga lijkt het er steeds meer op dat de politieke kaste de Coronacrisis aanwendt om een “reset” van onze maatschappij te bewerkstelligen. Nu kan er immers volop geëxperimenteerd worden om het doen en laten van de mens in te perken en te sturen. Telkens wanneer een academicus, econoom of politicus zegt dat het “tijd is om anders te gaan denken”, wees dan extra alert.

Linkse media als De Morgen, Telegraaf en DeWereldMorgen, maar ook diverse academici en zelfs de paus willen dat de mens zich gaat bezinnen en minder kapitalistisch zou worden. Onze wondere farmaceutische wereld is net een product van onze groei-economie en een kind van het kapitalisme. Met ieder decennium stijgt de levensverwachting met 1 jaar. Toch zijn er enorme krachten bezig om het kapitaal aan banden te leggen.

Het staat mensen en ondernemingen vrij een nieuwe koers uit te varen en te leren uit deze crisis, maar het kan niet zijn dat we met zijn allen aan een nieuw, verplicht pedagogisch overheidsproject worden geknecht. De gevolgen van de ingeroepen onvrijheden zijn al ernstig genoeg, om nog maar van het sociaal-economische bloedbad te zwijgen.

Geef een reactie