Menu Sluiten

VolksLiga doet mee ‘Voor U’

Beste liefhebbers van het vrije leven

Voor VolksLiga is het hoogste maatschappelijke doel te streven naar een zo vrij mogelijke samenleving. Een samenleving die vrij is van dwang en detailsturing. De maatschappij in die richting duwen kunnen we enkel maar bekomen door deel te nemen aan verkiezingen. VolksLiga is echter nog te klein om alleen op te komen en een serieuze gooi te doen naar een succesvolle nationale stembusslag. Wel is er een “sense of urgency”. Wij vinden dat onze roep naar meer macht, koopkracht en keuzevrijheid bij de mensen dringend naar concreet beleid moet worden omgezet.

Al in 2019 besloten we om te praten met andere initiatieven die ongeveer hetzelfde willen. In 2021 vonden we een partner in de partij Vrijheid, die ontstond uit het ongenoegen over de coronamaatregelen. Onze standpunten bleken zo dicht tegen elkaar te liggen dat we besloten elkaars kansen te vergroten door nationaal een gemeenschappelijke lijst in te dienen, met daarop zelfs ruimte voor andere organisaties en onafhankelijke burgers.

Afgelopen herfst hebben we dit project verder kunnen zetten onder de leiding van Els Ampe, die autoritaire structuren van haar oude partij verliet en ging praten met iedereen die zijn schouders onder een nieuw, positief en verademend project wilde zetten. Deze synergie tussen Els Ampe, L99, Vista, Vrijheid en ons is sinds kort succesvol kunnen uitgroeien tot een nieuwe lijst ‘Voor U’. De deelnemende organisaties blijven apart bestaan, maar komen samen nationaal op onder dit kiezerscollectief. Dergelijke samenwerking is ongezien en uniek in de Belgische politieke geschiedenis.

We krijgen soms te horen dat het platform ‘Voor U’ een amalgaam is van organisaties met ver uiteenlopende visies. VolksLiga heeft er toch steeds over gewaakt dat de ideologische richting van het platform verzoenbaar is met de libertarische gedachtegang. Ondanks enkele moeilijke toegevingen zijn we er helemaal van overtuigd dat de kiezer op 9 juni 2024 een volwaardig alternatief aangeboden krijgt om de slinger ver genoeg richting meer vrijheid te duwen.

Een warme oproep vlak voor deze feestdagen om dit project een warm hart toe te dragen, erover te spreken met uw netwerk. Om mee te doen en mee de lijsten te bemannen. Wij doen het voor uw toekomst. Voor U.