Menu Sluiten

VolksLiga wil terug tweerichtingsverkeer op Vesten

Een bruisende stad komt van twee richtingen…

Alle veranderingen wennen, en sommige ingrepen in de verkeersinfrastructuur zijn terechte keuzes, maar als mensen kilometers moeten omrijden en onvoldoende zijn geraadpleegd, kan je geen gedragen beslissingen verwachten.

Een combinatie van groene drammerigheid om de automobilist te ontraden om naar Mechelen te komen en een drang naar opwaardering van vastgoed rondom openbare werken met bijhorende gentrificatie, zorgt voor een ongeziene chaos en volkswoede. Er zijn geen zinnige redenen voor het enkelrichtingsverkeer op de Vesten (R12). De kleine ring van Mechelen is die van Charleroi niet, waar het verkeer ongelijkvloers, zonder verkeerslichten en in een kleinere cirkel rondrijdt. Bovendien wordt een belangrijke voedingsbodem voor de Tangent ontnomen die nu in zuidgaande richting enkel wordt gevoed door verkeer uit Bonheiden.

We vragen dat het verkeer over heel de kleine ring terug in beide richtingen kan doorstromen. Dat hoeft voor ons niet noodzakelijk op 2×2-rijstroken. Voor VolksLiga is deze verandering zo ingrijpend en verstorend voor het sociale en economische weefsel van de stad en daarbuiten, dat dit voor ons een van de grote redenen is om terug aan de gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen. Ondertussen laten we onze stem horen op de betoging van 3 december. Doe mee!

VolksLiga staat voor dubbele richting op de vesten. De hele vesten, en geen knips. Daarom gaan Henning Van Duffel en Ken…

Posted by VolksLiga Mechelen on Tuesday, November 22, 2022

Geef een reactie