Menu Sluiten

Populaire parodieposters steken de draak met hautaine preventiecampagne van de stad

Stad Mechelen en de politie voeren deze maand een preventiecampagne om vooral jongeren te sensibiliseren om de verkeersregels te respecteren. Er wordt ervaren dat vele jongeren op de fiets of de step de regels onvoldoende toepassen. Daarom lanceerde de stad een aantal affiches om de jonge weggebruikers op hun verantwoordelijkheden te wijzen, al is dat volgens ons op een nogal neerbuigende toon. Aangezien we het zo stilaan gehad hebben met de manier waarop de stad naar haar burgers communiceert, maakten we soortgelijke affiches om onze schepenen lik op stuk te geven. Reeds 48 parodieposters zijn de deur uit.

Alerte lezers zullen opmerken dat de gebruikte emojis van navigatie-app Waze komen. Dat is een bewuste knipoog naar het feit dat de stad Waze voor haar kar liet spannen om niet meer rond bereikbaarheid in de nieuwe verkeerssituatie in Mechelen te moeten communiceren.

“tegen de richting fietsenโ€ฆ zoveel euro weg”. Als het bestuur niet naar de kritiek van bezorgde inwoners luistert en keer op keer de frustraties negeert, dan zijn ook wij genoodzaakt om onze stem te verheffen en koekje van eigen deeg te geven.
Wilt u ook onze posters in A4-formaat (pdf) om ze bijvoorbeeld aan uw raam te hangen? Dat kan! Stuur ons een mail naar info@volksliga.eu met als onderwerpregel “affiches”.