Menu Sluiten

VolksLiga wil herstelbeleid voeren na blauw-groene puinhoop in Mechelen

De libertaire partij VolksLiga zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 terug opkomen in Mechelen. Als de kiezer de partij het vertrouwen geeft, zal ze een programma naar voren schuiven dat te nemen of te laten is. “Anders stappen wij niet in een coalitie,” klinkt het. “We willen een coalitie sluiten met álle partijen die ons programma willen uitvoeren. Als we het cordon daarmee breken, dan is het maar zo.

“We willen vele belangrijke blauw-groene puinhopen terugdraaien, vaak zaken waarvoor de Mechelaar niet heeft kunnen stemmen. Daarbij denken we meteen aan de surrealistische enkelrichting op de Vesten, de onzinnige afschaffing van de wijks- en dorpsraden, en de roekeloze rooi van bomen op publiek domein,” stelt voorzitter Henning Van Duffel. VolksLiga heeft verder een aantal plannen om thema’s als betaalbaar wonen en veiligheid concreet te maken. “Het is de bedoeling dat we enkele congressen organiseren, bijvoorbeeld rond tiny-housing, om een aanbod te voorzien voor mensen die net niet genoeg geld hebben om iets te kopen of te huren,” gaat Ken Willekens uit Muizen verder.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 haalde VolksLiga slechts 0,42% van de Mechelse stemmen, ruim onvoldoende om verkozenen naar de gemeenteraad af te vaardigen, maar dat ontmoedigde de partij niet. “We waren toen nog niet genoeg bekend en beschikten over weinig financiële middelen. Het was toen voornamelijk de bedoeling om in het publieke debat door te breken en in die opzet waren we voor een stuk geslaagd,” duidt nationaal bestuurslid Rozy Csikos.

Over de invulling van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen wil de partij ook niet vooruitlopen. “Eerst gaan we onze standpunten vastleggen, daarna gaan we de mensen op de juiste plaats zetten,” verduidelijkt Van Duffel. VolksLiga Mechelen heeft al een achttal mensen dat achter de schermen met standpuntvorming betrokken is en met zekerheid zal opkomen. In de komende tijd maakt Van Duffel meer verrassende namen bekend. VolksLiga Mechelen doet een oproep aan geïnteresseerde Mechelaars om mee op deze lijst te staan. Lidmaatschap is gratis.